7 sociale huurwoningen en 16 koopwoningen in Knarrenhof

Koop- en aannemingsovereenkomst getekend

Met het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst voor het realiseren van een Knarrenhof in Zeewolde, zetten Woonpalet, Knarrenhof en Aannemersbedrijf Haafkes de laatste formele stap in het ontwikkelproces van dit bijzondere project. De volgende stap is de schop in de grond. Naar verwachting start de bouw van de Molenhof – bestaande uit 7 sociale huurwoningen van Woonpalet en 16 koopwoningen – in het vierde kwartaal van 2021. Als de bouw voorspoedig verloopt, kan de Molenhof in de herfst van 2022 opgeleverd worden.

Molenhof
Knarrenhof is een Hof waar mensen kiezen voor nabuurschap. Met voldoende privacy, een eigen huis en terras, maar met een gemeenschappelijke ruimte en tuin. Dit concept komt overal in Nederland op. In Zeewolde komt de Knarrenhof in de Polderwijk. In de Molenbuurt om precies te zijn, vandaar de naam Molenhof. De woningen zijn ontworpen door Inbo Architecten en worden gerealiseerd door Aannemersbedrijf Haafkes.

Gespikkeld
De huurwoningen zijn gespikkeld verspreid over de hof. Een bewuste keuze. Carolien van Rijen: ‘Samen op een hof wonen, betekent samen omzien naar elkaar en dan maakt het niet uit of je in een koopwoning of huurwoning woont.’ De woningen hebben een slaapkamer en de badkamer op de begane grond en zijn daarmee levensloop bestendig. Manon Overdijk: ‘Dat was een belangrijke voorwaarde van de gemeente en levensloopbestendig past ook helemaal in ons concept. De bewoners van de Molenhof kunnen hier 113 worden.’

Sneltreinvaart
Voor Knarrenhof-begrippen wordt de Molenhof in sneltreinvaart gerealiseerd. Begin 2018 vonden de eerste verkennende gesprekken plaats tussen Knarrenhof en de gemeente Zeewolde. Deze gesprekken waren vanaf het begin positief. Ook de uitnodiging aan Woonpalet om deel te nemen werd positief ontvangen. In de zomer van 2018 vond de eerste bewonersavond plaats en nu staan we aan de vooravond van de start van de bouw.

Toekomst
Alle woningen zijn inmiddels toegewezen. Toekomstige geïnteresseerden kunnen zich bij Stichting Knarrenhof inschrijven voor de wachtlijst en worden geïnformeerd als er een woning vrijkomt. Wie geïnteresseerd is in een huurwoning, schrijft zich in bij Stichting Knarrenhof én bij Woonpalet.

Bron: Woonpalet

150 150 HBZ Zeewolde