2000ste woning Woonpalet opgeleverd door wethouder Ewout Suithoff

Op woensdag 30 juni markeerde Woonpalet de oplevering van haar 2000ste woning. Een bijzondere mijlpaal voor Woonpalet die sinds het begin van Zeewolde de realisatie van sociale huurwoningen voor haar rekening neemt. Om de oplevering van de 2000ste woning extra luister bij te zetten, werd deze opgeleverd door wethouder Ewout Suithoff. Hij overhandigde de sleutel van de woning aan de huurder, Sophie Douze en onthulde samen met haar de plaquette als markering van dit heugelijke feit.

Geschiedenis
Woonpalet (toen nog Stichting Woningbouw Zeewolde geheten) bouwde haar eerste woning in 1984 aan Flevoplein 10. Het bouwtempo in die tijd lag hoog, want krap zeven jaar later leverde Woonpalet al haar 1000ste woning op, Citroenvlinder 61. Vanaf dat moment naar de oplevering van de 2000ste woning vandaag, De Hors 15, telt precies 30 jaar. Omgerekend bouwde Woonpalet dus in de achterliggende periode 33 woningen per jaar. Gemiddeld, want er waren uitschieters. In 2000 leverde Woonpalet bijvoorbeeld 75 huurwoningen en 102 koopwoningen op. Koopwoningen bouwen als woningcorporatie kon nog in die tijd. Deze 75 plus 102 woningen samen, waren goed voor 40% van de totale nieuwbouwproductie in Zeewolde in dat jaar. In 2006 had Woonpalet maar liefst 250 nieuwbouwwoningen onder handen. Een groot contrast met bijvoorbeeld 2009, toen Woonpalet precies het gemiddelde van 33 woningen opleverde. Carolien van Rijen, directeur-bestuurder: ‘De bouwgeschiedenis van Woonpalet laat zien dat Woonpalet zich altijd dynamisch heeft gevoegd in de organische groei van Zeewolde. Het heeft geresulteerd in het telkens bouwen van woningen in evenwichtig samengestelde wijken. En dat continueren we in de toekomst. In de mix van duurdere, middeldure en goedkope woningen, blijven wij graag – in dat laatste segment – ons aandeel leveren, in het tempo dat de gemeente voorstelt, passend bij de vraag.’

De Duinen
Deze 2000ste woning staat in het nieuwbouwproject De Duinen in de Polderwijk. Het bestaat uit 44 sociale huurwoningen, verdeeld over 5 blokken. De sfeer van deze nieuwbouw wordt bepaald door drie stijlen uit het beeldkwaliteitsplan; Hedendaags klassiek, Vrolijk zomers hart en Kleurrijk modern. De stijlen hebben elk hun eigen kenmerkende kleuren qua metselwerk en gevelafwerking met rabatdelen. Gezamenlijk stralen de woningen de sfeer uit van een eigentijds vissersdorp geheel passend bij de mooie locatie, aan de dijk nabij het Wolderwijd. De woningen zijn ontworpen door 19 het atelier architecten en gerealiseerd door Salverda Bouw.

Bron: Woonpalet

150 150 HBZ Zeewolde